Holoubata grilovaná

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Holoubata 4 ks
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 4 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Sůl 4 špetka
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Víno červené 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme holoubata a rozstříhneme podél páteře nůžkami na drůbež. Rozevřeme je a tak rozlomíme kostru.
  2. V misce smícháme pepř, sůl, nasekaný tymián, rozmarýn, rozmačkaný česnek, přidáme máslo a červené víno. Vzniklou marinádou holoubata potřeme. Rozprostřeme je na rošt, podložíme pod ně pekáč. Na grilu je opékáme 25 minut, během pečení obracíme a potíráme zbytkem marinády.