Holoubata grilovaná
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Holoubata |
4 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Sůl |
4 špetka |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Víno červené |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme holoubata a rozstříhneme podél páteře nůžkami na drůbež. Rozevřeme je a tak rozlomíme kostru.
- V misce smícháme pepř, sůl, nasekaný tymián, rozmarýn, rozmačkaný česnek, přidáme máslo a červené víno. Vzniklou marinádou holoubata potřeme. Rozprostřeme je na rošt, podložíme pod ně pekáč. Na grilu je opékáme 25 minut, během pečení obracíme a potíráme zbytkem marinády.