Kachna grilovaná s marinádou ze sherry a pomerančové šťávy
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Jablka |
1 ks |
Kachna domácí |
1200 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Opláchneme a osušíme kachnu. Osolíme ji, opepříme, propícháme kůži, aby mohl volně odtékat tuk.
- Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Jablko také oloupeme, rozkrájíme na osminy, jádřince odstraníme. Do břišní dutiny kachny vložíme nakrájené cibule a jablko, otvor sepneme, kachnu navlékneme na grilovací jehlu.
- V misce promícháme pomerančovou šťávu, sherry, med, sójovou omáčku a cayenský pepř, kachnu potřeme marinádou.
- Opékáme 70 minut na rozehřátém grilu. Kachnu obracíme a průběžně potíráme marinádou.