Kachna grilovaná s marinádou ze sherry a pomerančové šťávy

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Jablka 1 ks
Kachna domácí 1200 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme a osušíme kachnu. Osolíme ji, opepříme, propícháme kůži, aby mohl volně odtékat tuk.
  2. Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Jablko také oloupeme, rozkrájíme na osminy, jádřince odstraníme. Do břišní dutiny kachny vložíme nakrájené cibule a jablko, otvor sepneme, kachnu navlékneme na grilovací jehlu.
  3. V misce promícháme pomerančovou šťávu, sherry, med, sójovou omáčku a cayenský pepř, kachnu potřeme marinádou.
  4. Opékáme 70 minut na rozehřátém grilu. Kachnu obracíme a průběžně potíráme marinádou.