Krémová polévka ze šťovíku a datlí

Ingredience


Datle 50 g
Fazolová pasta 60 ml
Hřebíček 2 g
Mléko kokosové 250 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 1 dl
Palmová srdíčka - sterilovaná 100 g
Pepř černý mletý 4 g
Sezam - semena 50 g
Šťovík 400 g
Sůl 7 g
Vývar zeleninový 1 l
Zázvor mletý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šťovík opláchneme, osušíme, spolu s datlemi nasekáme na drobno. Ve woku rozpálíme olej, šťovík s datlemi a palmovými srdíčky zprudka orestujeme, podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor, fazolovou pastu, hřebíček, 10 minut podusíme. Zalijeme kokosovým mlékem a za stálého míchání povaříme ještě 2 minuty. Polévku rozdělíme do misek, posypeme opraženým sezamem.