Krémová polévka ze šťovíku a datlí
Ingredience
Datle |
50 g |
Fazolová pasta |
60 ml |
Hřebíček |
2 g |
Mléko kokosové |
250 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 dl |
Palmová srdíčka - sterilovaná |
100 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sezam - semena |
50 g |
Šťovík |
400 g |
Sůl |
7 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
Zázvor mletý |
3 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šťovík opláchneme, osušíme, spolu s datlemi nasekáme na drobno. Ve woku rozpálíme olej, šťovík s datlemi a palmovými srdíčky zprudka orestujeme, podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor, fazolovou pastu, hřebíček, 10 minut podusíme. Zalijeme kokosovým mlékem a za stálého míchání povaříme ještě 2 minuty. Polévku rozdělíme do misek, posypeme opraženým sezamem.