Rolované skopové z rumunské kuchyně

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 90 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Mrkev kořen 2 ks
Nové koření celé 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Šafrán 10 g
Sardelová pasta 70 g
Skopové hrudí 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové hrudí dobře omyjeme, vykostíme, důkladně potřeme sardelovou pastou, ochutíme solí a pepřem. Na plát skopového masa naskládáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, potom maso srolujeme do tvaru rolády a svážeme kuchyňskou nití. Připraveně maso položíme do vhodného pekáčku, přidáme nové koření, 1/2 lžičky pepře, vložíme máslo, nakonec i šafrán. Podlijeme 3 dl vody a vložíme do nahřáté trouby. Po dobu pečení maso poléváme vlastní šťávou, dle potřeby přiléváme vodu.
  2. Mrkev i petržel očistíme, omyjeme, rozkrájíme na silnější kolečka a vložíme do pekáčku s masem. Zeleninu spolu s masem dusíme do měkka, následně měkké maso vybereme, odstraníme kuchyňskou niť a nakrájíme na kolečka. Vydušenou šťávu posypeme moukou, zlehka opražíme, poté zalijeme 3 dl vody a vaříme do zahoustnutí omáčky.
  3. Nakrájené maso pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme dušenou zeleninou v omáčce, s vhodnou přílohou podáváme.