Rolované skopové z rumunské kuchyně
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nové koření celé |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Šafrán |
10 g |
Sardelová pasta |
70 g |
Skopové hrudí |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Skopové hrudí dobře omyjeme, vykostíme, důkladně potřeme sardelovou pastou, ochutíme solí a pepřem. Na plát skopového masa naskládáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, potom maso srolujeme do tvaru rolády a svážeme kuchyňskou nití. Připraveně maso položíme do vhodného pekáčku, přidáme nové koření, 1/2 lžičky pepře, vložíme máslo, nakonec i šafrán. Podlijeme 3 dl vody a vložíme do nahřáté trouby. Po dobu pečení maso poléváme vlastní šťávou, dle potřeby přiléváme vodu.
- Mrkev i petržel očistíme, omyjeme, rozkrájíme na silnější kolečka a vložíme do pekáčku s masem. Zeleninu spolu s masem dusíme do měkka, následně měkké maso vybereme, odstraníme kuchyňskou niť a nakrájíme na kolečka. Vydušenou šťávu posypeme moukou, zlehka opražíme, poté zalijeme 3 dl vody a vaříme do zahoustnutí omáčky.
- Nakrájené maso pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme dušenou zeleninou v omáčce, s vhodnou přílohou podáváme.