Jehněčí plecko na bulharský způsob

Ingredience


Brambory 700 g
Citronová kůra 2 kávová lžička
Kari koření 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčatová šťáva 3 ml
Sádlo škvařené 100 g
Skopová plec 500 g
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí plecko dobře omyjeme, nakrájíme na stejné kousky, vložíme do vhodného hrnce, zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme. Na mírném ohni maso pomalu dusíme 20 minut. Do poloměkkého masa přidáme oloupané, na silnější kostky nakrájené brambory, za častého míchání pokračujeme v dušení ještě 15 minut. Následovně do hrnce vložíme očištěný a opraný špenát, který chvilku povaříme.
  2. V pánvičce rozehřejeme sádlo, přidáme mouku, stálým mícháním připravíme jíšku, nakonec přidáme sladkou papriku a rozředíme vlažnou vodou. Dobře promícháme, aby nezůstaly hrudky, připravenou jíškou zahustíme vařící se maso. Podle potřeby rozředíme omáčku vodou a povaříme ještě přibližně 25 minut (do úplného změknutí masa). Těsně před dovařením dochutíme solí, pepřem, kari kořením, citrónovou kůrou a šťávou, stáhneme z ohně, ještě teplé jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.