Tofu s ředkvičkami
Ingredience
Olej z vlašských ořechů |
60 ml |
Ředkvička |
70 g |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sýr sójový - Tofu |
600 g |
Zázvor celý |
2 kávová lžička |
Granule dashi |
170 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Víno rýžové japonské - Mirin |
1 polévková lžíce |
Víno Saké |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tofu opatrně zabalíme do čisté utěrky, na niž položíme těžkou mísu, aby vytekla voda. Necháme 30 minut stranou. Poté tofu vyndáme z utěrky a osušíme.
- Ve střednim hrnci smícháme dashi, sojovou omáčku, saké a mirin.
- Přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme omáčku lehce probublávat, aby nevychladla.
- Připravíme pánev, do které nalijeme přiměřeně oleje z vlašských ořechů.
- Tofu nakrájené na střední kostky obalíme ve škrobu a opečeme z každé strany asi 4 minuty. Poté je odložíme na papírové ubrousky, aby nebyly příliš mastné.
- Usmažené tofu posypeme nastrouhanými ředkvičkami a zázvorem. Namáčíme v omáčce.