Tofu s ředkvičkami

Ingredience


Olej z vlašských ořechů 60 ml
Ředkvička 70 g
Solamyl 2 polévková lžíce
Sýr sójový - Tofu 600 g
Zázvor celý 2 kávová lžička
Granule dashi 170 ml
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Víno rýžové japonské - Mirin 1 polévková lžíce
Víno Saké 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tofu opatrně zabalíme do čisté utěrky, na niž položíme těžkou mísu, aby vytekla voda. Necháme 30 minut stranou. Poté tofu vyndáme z utěrky a osušíme.
  2. Ve střednim hrnci smícháme dashi, sojovou omáčku, saké a mirin.
  3. Přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme omáčku lehce probublávat, aby nevychladla.
  4. Připravíme pánev, do které nalijeme přiměřeně oleje z vlašských ořechů.
  5. Tofu nakrájené na střední kostky obalíme ve škrobu a opečeme z každé strany asi 4 minuty. Poté je odložíme na papírové ubrousky, aby nebyly příliš mastné.
  6. Usmažené tofu posypeme nastrouhanými ředkvičkami a zázvorem. Namáčíme v omáčce.