Račí maso s artyčoky
Ingredience
Artyčoky sterilované |
400 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli omáčka |
30 ml |
Kmín římský |
4 g |
Koriandr čerstvý |
4 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 dl |
Rak říční |
800 g |
Šalotka |
4 ks |
Solamyl |
10 g |
Voda pitná |
30 ml |
Vývar zeleninový |
2 dl |
Zázvor mletý |
4 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek i šalotku oloupeme, nasekáme na drobno, v míse smícháme s račím masem, nakrájeným na kousky, dochutíme chilli omáčkou a kořením. Ve woku rozpálíme arašídový olej, směs s masem restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Artyčoky opereme, necháme okapat, pokrájíme na proužky, přidáme k masu, zalijeme vývarem. Zakryjeme, necháme 2 minuty podusit, Solamyl rozmícháme v troše studené vody, vlijeme k pokrmu a zahříváme do zhoustnutí.