Račí maso s artyčoky

Ingredience


Artyčoky sterilované 400 g
Česnek 3 stroužek
Chilli omáčka 30 ml
Kmín římský 4 g
Koriandr čerstvý 4 g
Olej arašídový (podzemnicový) 1 dl
Rak říční 800 g
Šalotka 4 ks
Solamyl 10 g
Voda pitná 30 ml
Vývar zeleninový 2 dl
Zázvor mletý 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek i šalotku oloupeme, nasekáme na drobno, v míse smícháme s račím masem, nakrájeným na kousky, dochutíme chilli omáčkou a kořením. Ve woku rozpálíme arašídový olej, směs s masem restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Artyčoky opereme, necháme okapat, pokrájíme na proužky, přidáme k masu, zalijeme vývarem. Zakryjeme, necháme 2 minuty podusit, Solamyl rozmícháme v troše studené vody, vlijeme k pokrmu a zahříváme do zhoustnutí.