Angreštový kompot se šlehačkou
Ingredience
Angrešt |
500 g |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
20 g |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Angreštový kompot přelijeme přes sítko a necháme dobře okapat, potom angrešty dáme do misky. V mikrovlnné troubě zahřejeme med, smícháme s jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, polijeme směsí angrešty, ihned promícháme a necháme vychladnout.
- Z 200 g smetany vyšleháme tuhou šlehačkou, smícháme ji dohromady s vychladlým angreštem, následně angreštovou směs rozdělíme podle porcí do vhodných skleněných pohárů. Připravené poháry dáme do lednice dobře vychladit.
- Ze zbylé smetany spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku, tou ozdobíme povrch poháru a podáváme.