Angreštový kompot se šlehačkou

Ingredience


Angrešt 500 g
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Angreštový kompot přelijeme přes sítko a necháme dobře okapat, potom angrešty dáme do misky. V mikrovlnné troubě zahřejeme med, smícháme s jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, polijeme směsí angrešty, ihned promícháme a necháme vychladnout.
  2. Z 200 g smetany vyšleháme tuhou šlehačkou, smícháme ji dohromady s vychladlým angreštem, následně angreštovou směs rozdělíme podle porcí do vhodných skleněných pohárů. Připravené poháry dáme do lednice dobře vychladit.
  3. Ze zbylé smetany spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku, tou ozdobíme povrch poháru a podáváme.