Smetanová omáčka z jarní cibulky
Ingredience
Cibulka jarní |
40 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Jarní cibulku (jak horní, tak dolní část) drobně nasekáme, vložíme do misky, přilijeme smetanu, citrónovou šťávu, přidáme hořčici, poté všechny suroviny důkladně promícháme.
- Směs ochutnáme, podle vlastní chuti ji dochutíme mletou paprikou, solí, pepřem, nakonec vlijeme olej a opět dobře promícháme. Hotovou omáčku vložíme do lednice, kde ji udržujeme až do její podávání.