Smetanová omáčka z jarní cibulky

Ingredience


Cibulka jarní 40 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 kávová lžička
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř bílý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulku (jak horní, tak dolní část) drobně nasekáme, vložíme do misky, přilijeme smetanu, citrónovou šťávu, přidáme hořčici, poté všechny suroviny důkladně promícháme.
  2. Směs ochutnáme, podle vlastní chuti ji dochutíme mletou paprikou, solí, pepřem, nakonec vlijeme olej a opět dobře promícháme. Hotovou omáčku vložíme do lednice, kde ji udržujeme až do její podávání.