Zeleninový dip s vínem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Fenykl čerstvý |
100 g |
Hořčičné semínko |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Máta |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slivovice |
2 cl |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nejdříve všechnu zeleninu očistíme. Poté nasekáme fenykl na plátky, ze špenátu odstraníme silné stonky, česnek rozkrájíme na drobno a mátu propláchneme.
- Česnek, fenykl, hořčičná semena i pálenku promícháme a dáme na mírný oheň vařit, za stálého míchání přiléváme víno, vaříme zhruba 15 minut.
- Poté přidáme špenát a zalijeme vývarem, dále vaříme do doby, než špenát změkne.
- Nakonec vzniklou směs rozmixujeme s máslem a mátou, dochutíme solí i pepřem.