Zeleninový dip s vínem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Fenykl čerstvý 100 g
Hořčičné semínko 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Máta 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Slivovice 2 cl
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 100 ml
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve všechnu zeleninu očistíme. Poté nasekáme fenykl na plátky, ze špenátu odstraníme silné stonky, česnek rozkrájíme na drobno a mátu propláchneme.
  2. Česnek, fenykl, hořčičná semena i pálenku promícháme a dáme na mírný oheň vařit, za stálého míchání přiléváme víno, vaříme zhruba 15 minut.
  3. Poté přidáme špenát a zalijeme vývarem, dále vaříme do doby, než špenát změkne.
  4. Nakonec vzniklou směs rozmixujeme s máslem a mátou, dochutíme solí i pepřem.