Jablečné pyré s hroznovým vínem
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
120 g |
Cukr skořicový |
20 g |
Hroznové víno |
300 g |
Jablka |
500 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá jablka neloupeme, ale zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a dobře rozmačkáme. Potom prolisujeme a dáme do misky. Ochutíme je cukrem, skořicovým cukrem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nasekané ořechy a ještě jednou promícháme.
- Připravené pyré dáme na dno skleniček, potom položíme vrstvu hroznového vína. Skládání opakujeme až do naplnění skleničky.
- Povrch sklenice ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.