Jablečné pyré s hroznovým vínem

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr krupice 120 g
Cukr skořicový 20 g
Hroznové víno 300 g
Jablka 500 g
Ořechy vlašské 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá jablka neloupeme, ale zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a dobře rozmačkáme. Potom prolisujeme a dáme do misky. Ochutíme je cukrem, skořicovým cukrem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nasekané ořechy a ještě jednou promícháme.
  2. Připravené pyré dáme na dno skleniček, potom položíme vrstvu hroznového vína. Skládání opakujeme až do naplnění skleničky.
  3. Povrch sklenice ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.