Kečup ze švestek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cukr třtinový 70 g
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Pomeranče 1 ks
Šalotka 125 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Švestky 500 g
Víno červené 4 polévková lžíce
Voda pitná 300 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve omyjeme a pecek zbavíme švestky, poté najemno nasekáme šalotku a česnek. Z pomeranče nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Pomerančovou kůru vhodíme do horké vody a následně ochladíme ve studené vodě. Chilli papričku zbavenou semen nasekáme najemno.
  2. V hrnci promícháme šalotku, česnek, víno, švestky, zázvor, pomerančovou kůru a šťávu, chilli papričky, ocet, cukr a zbylé koření.
  3. Vaříme zhruba 15 minut v zakrytém hrnci, poté zhruba 30 minut v nezakrytém.
  4. Poté vzniklý kečup rozmixujeme a znovu prohřejeme.
  5. Před použitím vychladíme.