Kečup ze švestek
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr třtinový |
70 g |
Muškátový květ |
0.5 kávová lžička |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
1 ks |
Šalotka |
125 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky |
500 g |
Víno červené |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
300 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve omyjeme a pecek zbavíme švestky, poté najemno nasekáme šalotku a česnek. Z pomeranče nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Pomerančovou kůru vhodíme do horké vody a následně ochladíme ve studené vodě. Chilli papričku zbavenou semen nasekáme najemno.
- V hrnci promícháme šalotku, česnek, víno, švestky, zázvor, pomerančovou kůru a šťávu, chilli papričky, ocet, cukr a zbylé koření.
- Vaříme zhruba 15 minut v zakrytém hrnci, poté zhruba 30 minut v nezakrytém.
- Poté vzniklý kečup rozmixujeme a znovu prohřejeme.
- Před použitím vychladíme.