Pomerančový dip
Ingredience
Campari Orange bitter |
2 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Křen |
1 polévková lžíce |
Likér pomerančový |
2 polévková lžíce |
Marmeláda pomerančová |
300 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Pomerančová šťáva |
8 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
Želé rybízové |
140 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nejprve oloupeme pomeranče a kůru nakrájíme na tenké proužky. Dáme vařit polovinu množství vody, přidáme pomerančovou kůru a vaříme 5 minut, poté vodu scedíme, přidáme zbylou vodu a opět vaříme 5 minut.
- Přes síto prolisujeme marmeládu a želé, poté smícháme s likérem, pomerančovou šťávou, citrónovou šťávou a s campari.
- Nakonec ochutíme pepřem a křenem, poté promícháme s pomerančovou kůrou.
- Před servírováním necháme 2 hodiny v chladničce.