Pomerančový dip

Ingredience


Campari Orange bitter 2 polévková lžíce
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Křen 1 polévková lžíce
Likér pomerančový 2 polévková lžíce
Marmeláda pomerančová 300 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Pomerančová šťáva 8 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
Želé rybízové 140 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve oloupeme pomeranče a kůru nakrájíme na tenké proužky. Dáme vařit polovinu množství vody, přidáme pomerančovou kůru a vaříme 5 minut, poté vodu scedíme, přidáme zbylou vodu a opět vaříme 5 minut.
  2. Přes síto prolisujeme marmeládu a želé, poté smícháme s likérem, pomerančovou šťávou, citrónovou šťávou a s campari.
  3. Nakonec ochutíme pepřem a křenem, poté promícháme s pomerančovou kůrou.
  4. Před servírováním necháme 2 hodiny v chladničce.