Omáčka z lanýžů
Ingredience
Demi glace |
450 ml |
Lanýž |
15 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
100 ml |
Víno madeira |
25 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nejdříve očistíme houby, které posekáme na kousky. Houby s mícháme s madeirou a velmi rychle necháme vyvařit zhruba na polovinu.
- Oloupeme a najemno nasekáme šalotku, smícháme s vínem a vaříme zhruba 20 minut, poté přidáme vývar demi-glace a krátce povaříme.
- Vzniklou směs propasírujeme přes síto ke směsi s houbami. Celé krátce povaříme, podle chuti přidáme sůl, pepř a zjemníme máslem.