Polévka s krevetami a chřestem
Ingredience
Chřest zelený |
300 g |
Cibule |
3 ks |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Mouka kukuřičná |
20 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Omáčka rybí |
40 ml |
Pažitka |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
40 ml |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Drůbeží vývar přivedeme k varu, chřest zatím opereme a rozkrojíme napůl, vhodíme do vývaru a 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na talíř.
- Ve woku rozpálíme olej a zpěníme cibuli nadrobno, přihodíme chřest, očištěné krevety, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z chřestu a polévku 3 minuty povaříme. Z mouky a vody vymícháme v misce hladkou kaši, kterou vmícháme do odstavené polévky a promícháme. Polévku zahříváme na mírném ohni a mícháme, dokud nezhoustne. Přimícháme rybí omáčku, osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce z výšky, aby se v polévce vytvořila vlákna. Podáváme s nasekanou pažitkou.