Polévka s krevetami a chřestem

Ingredience


Chřest zelený 300 g
Cibule 3 ks
Krevety tygří - loupané 200 g
Mouka kukuřičná 20 g
Olej rostlinný 20 ml
Omáčka rybí 40 ml
Pažitka 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 40 ml
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drůbeží vývar přivedeme k varu, chřest zatím opereme a rozkrojíme napůl, vhodíme do vývaru a 5 minut povaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na talíř.
  2. Ve woku rozpálíme olej a zpěníme cibuli nadrobno, přihodíme chřest, očištěné krevety, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z chřestu a polévku 3 minuty povaříme. Z mouky a vody vymícháme v misce hladkou kaši, kterou vmícháme do odstavené polévky a promícháme. Polévku zahříváme na mírném ohni a mícháme, dokud nezhoustne. Přimícháme rybí omáčku, osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce z výšky, aby se v polévce vytvořila vlákna. Podáváme s nasekanou pažitkou.