Pikantní slepičí polévka s kokosem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová tráva 3 g
Galgan 3 g
Kari pasta 10 g
Kokosové mléko 300 ml
Koriandr čerstvý 20 g
Kuřecí prsa 600 g
Limetka 1 g
Limetková šťáva 10 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 20 ml
Omáčka rybí 10 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 150 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Vývar drůbeží 0.45 l
Žampiony čerstvé 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli, česnek a očištěnou chilli papričku nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme v pánvi wok na arašídovém oleji. Přidáme nasekanou citronovou trávu a galgánový kořen, kari pastu, listy limetky, zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme 15 minut povařit. Přilijeme kokosové mléko, smetanu, promícháme a 5 minut povaříme. Kuřecí maso osušíme a spolu se žampiony nakrájíme na proužky a přidáme do woku. Zalijeme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a sterilovanými rajčaty. Zakryté 15 minut necháme na mírném ohni vařit. Podáváme s nasekaným koriandrem.