Pikantní slepičí polévka s kokosem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová tráva |
3 g |
Galgan |
3 g |
Kari pasta |
10 g |
Kokosové mléko |
300 ml |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Limetka |
1 g |
Limetková šťáva |
10 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
20 ml |
Omáčka rybí |
10 ml |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Vývar drůbeží |
0.45 l |
Žampiony čerstvé |
130 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli, česnek a očištěnou chilli papričku nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme v pánvi wok na arašídovém oleji. Přidáme nasekanou citronovou trávu a galgánový kořen, kari pastu, listy limetky, zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme 15 minut povařit. Přilijeme kokosové mléko, smetanu, promícháme a 5 minut povaříme. Kuřecí maso osušíme a spolu se žampiony nakrájíme na proužky a přidáme do woku. Zalijeme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a sterilovanými rajčaty. Zakryté 15 minut necháme na mírném ohni vařit. Podáváme s nasekaným koriandrem.