Drůbeží kari s chilli

Ingredience


Chilli paprička 3 ks
Feferony 50 g
Kari pasta 60 g
Koření pěti vůní 20 g
Krůtí prsa 400 g
Limetková kůra 10 g
Limetková šťáva 20 ml
Olej chilli 10 ml
Olej sezamový 80 ml
Omáčka rybí 60 ml
Omáčka sójová 60 ml
Paprika červená 80 g
Paprika zelená 80 g
Vývar drůbeží 0.75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky, feferonky a chilli papričku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
  2. Na rozpáleném oleji ve woku osmahneme maso nakrájené na nudličky asi 3 minuty, přidáme nakrájenou zeleninu, kari pastu, koření pěti vůní, zalijeme vývarem a 5 minut povaříme.
  3. Přilijeme rybí a sójovou omáčku, přidáme limetkovou kůru a šťávu a vaříme zakryté ještě 10 minut.