Drůbeží kari s chilli
Ingredience
Chilli paprička |
3 ks |
Feferony |
50 g |
Kari pasta |
60 g |
Koření pěti vůní |
20 g |
Krůtí prsa |
400 g |
Limetková kůra |
10 g |
Limetková šťáva |
20 ml |
Olej chilli |
10 ml |
Olej sezamový |
80 ml |
Omáčka rybí |
60 ml |
Omáčka sójová |
60 ml |
Paprika červená |
80 g |
Paprika zelená |
80 g |
Vývar drůbeží |
0.75 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky, feferonky a chilli papričku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
- Na rozpáleném oleji ve woku osmahneme maso nakrájené na nudličky asi 3 minuty, přidáme nakrájenou zeleninu, kari pastu, koření pěti vůní, zalijeme vývarem a 5 minut povaříme.
- Přilijeme rybí a sójovou omáčku, přidáme limetkovou kůru a šťávu a vaříme zakryté ještě 10 minut.