Paprika na sladkokyselo

Ingredience


Anýz mletý 2 g
Česnek 6 stroužek
Koriandr čerstvý 10 g
Ocet rýžový 10 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 60 ml
Omáčka sójová 80 ml
Paprika červená 200 g
Paprika zelená 200 g
Paprika žlutá 200 g
Petržel - nať 100 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Víno rýžové čínské 80 ml
Zázvor mletý 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
  2. Ve woku rozehřejeme olej a zpěníme prolisovaný česnek, přidáme nakrájené papriky a 10 minut podusíme za občasného promíchání. Zalijeme rýžovým vínem a octem, sójovou omáčkou, přidáme konzervovaná rajčata, nasekanou petrželovou nať a ještě 10 minut povaříme. Dochutíme mletým anýzem, nasekaným koriandrem, strouhaným zázvorem a podáváme.