Paprika na sladkokyselo
Ingredience
Anýz mletý |
2 g |
Česnek |
6 stroužek |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Ocet rýžový |
10 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml |
Omáčka sójová |
80 ml |
Paprika červená |
200 g |
Paprika zelená |
200 g |
Paprika žlutá |
200 g |
Petržel - nať |
100 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Víno rýžové čínské |
80 ml |
Zázvor mletý |
2 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
- Ve woku rozehřejeme olej a zpěníme prolisovaný česnek, přidáme nakrájené papriky a 10 minut podusíme za občasného promíchání. Zalijeme rýžovým vínem a octem, sójovou omáčkou, přidáme konzervovaná rajčata, nasekanou petrželovou nať a ještě 10 minut povaříme. Dochutíme mletým anýzem, nasekaným koriandrem, strouhaným zázvorem a podáváme.