Ledový salát s pomerančem

Ledový salát s pomerančem - obrázek

Ingredience


Salát ledový 2 ks
Citronová šťáva 3 ml
Olej olivový extra panenský 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 3 ks
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávky ledového salátu očistíme od povadlých listu. Zdravé listy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je. Nakrájíme na širší proužky, které dáme do misky. Oloupané pomeranče zbavíme bílých vláken, dílky oddělíme, překrojíme je napůl a přidáme je do misky.
  2. Příprava zálivky: Šťávu z pomerančů, kterou jsme získali při krájení, vlijeme do skleničky, přilijeme citrónovou šťávu, olej, sůl a pepř. Skleničku zavíčkujeme a suroviny dobře protřeseme.
  3. Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát a dvěma vidličkami důkladně promícháme.
  4. Salát rozdělíme do salátových misek nebo na jednotlivé talíře. Ihned podáváme, aby listy nedostali žlutou barvu.