Ledový salát s pomerančem
Ingredience
Salát ledový |
2 ks |
Citronová šťáva |
3 ml |
Olej olivový extra panenský |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
3 ks |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlávky ledového salátu očistíme od povadlých listu. Zdravé listy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je. Nakrájíme na širší proužky, které dáme do misky. Oloupané pomeranče zbavíme bílých vláken, dílky oddělíme, překrojíme je napůl a přidáme je do misky.
- Příprava zálivky: Šťávu z pomerančů, kterou jsme získali při krájení, vlijeme do skleničky, přilijeme citrónovou šťávu, olej, sůl a pepř. Skleničku zavíčkujeme a suroviny dobře protřeseme.
- Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát a dvěma vidličkami důkladně promícháme.
- Salát rozdělíme do salátových misek nebo na jednotlivé talíře. Ihned podáváme, aby listy nedostali žlutou barvu.