Salát z jablek a špenátu

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 3 ml
Jablka 5 ks
Olej olivový extra panenský 1 dl
Ořechy vlašské 150 g
Pomerančová šťáva 5 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z přebraného špenátu odstraníme řapíky. Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme a potom listy v čisté utěrce osušíme. Nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné misky.
  2. Jablka omyjeme, hrubě nastrouháme, ihned pokapeme citrónovou šťávou a dáme je do misky ke špenátu.
  3. Příprava zálivky: Do skleničky dáme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru, přilijeme olej, zakysanou smetanu a sůl. Skleničku zavíčkujeme a vše dobře protřepeme. Hotovou zálivkou zalijeme salát v misce a dobře promícháme.
  4. Hotový salát rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme.