Salát z jablek a špenátu
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
3 ml |
Jablka |
5 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Ořechy vlašské |
150 g |
Pomerančová šťáva |
5 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Z přebraného špenátu odstraníme řapíky. Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme a potom listy v čisté utěrce osušíme. Nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné misky.
- Jablka omyjeme, hrubě nastrouháme, ihned pokapeme citrónovou šťávou a dáme je do misky ke špenátu.
- Příprava zálivky: Do skleničky dáme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru, přilijeme olej, zakysanou smetanu a sůl. Skleničku zavíčkujeme a vše dobře protřepeme. Hotovou zálivkou zalijeme salát v misce a dobře promícháme.
- Hotový salát rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme.