Bifteky z hovězí svíčkové

Ingredience


Hovězí svíčková 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme pánev a vlijeme na ni olej, který rozpálíme.
  2. Bifteky vložíme do pánve. Opékáme je zprudka z každé strany jednu minutu. Potom ztlumíme oheň a opékáme po obou stranách dvě minuty. Nakonec zalijeme bifteky máslem a dopékáme je ještě minutu na každé straně.
  3. Když opečený biftek stiskneme dvěma prsty, měl by na povrchu pružit.
  4. Hotové bifteky osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu. Necháme je 2 minuty v alobalu odpočinout.