Bifteky z hovězí svíčkové
Ingredience
Hovězí svíčková |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme pánev a vlijeme na ni olej, který rozpálíme.
- Bifteky vložíme do pánve. Opékáme je zprudka z každé strany jednu minutu. Potom ztlumíme oheň a opékáme po obou stranách dvě minuty. Nakonec zalijeme bifteky máslem a dopékáme je ještě minutu na každé straně.
- Když opečený biftek stiskneme dvěma prsty, měl by na povrchu pružit.
- Hotové bifteky osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu. Necháme je 2 minuty v alobalu odpočinout.