Ředkvičkový salát s hruškami

Ingredience


Hrušky 2 ks
Ředkvička 250 g
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 3 ml
Jogurt bílý 250 g
Med včelí 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, která dáme do vhodné nádoby. Přidáme omyté, jadřinců zbavené a na malé kousky nakrájené hrušky. Ředkvičky a hrušky posypeme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a dobře promícháme.
  2. Příprava zálivky: Med rozpustíme v mikrovlnné troubě, necháme vychladnout a smícháme spolu s jogurtem, citrónovou šťávou a solí. Připravenou zálivkou zalijeme salát a opět důkladně promícháme.
  3. Salát rozdělíme na talíře nebo do salátových misek a podáváme.