Ředkvičkový salát s hruškami
Ingredience
Hrušky |
2 ks |
Ředkvička |
250 g |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
3 ml |
Jogurt bílý |
250 g |
Med včelí |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, která dáme do vhodné nádoby. Přidáme omyté, jadřinců zbavené a na malé kousky nakrájené hrušky. Ředkvičky a hrušky posypeme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a dobře promícháme.
- Příprava zálivky: Med rozpustíme v mikrovlnné troubě, necháme vychladnout a smícháme spolu s jogurtem, citrónovou šťávou a solí. Připravenou zálivkou zalijeme salát a opět důkladně promícháme.
- Salát rozdělíme na talíře nebo do salátových misek a podáváme.