Raci s artyčoky

Ingredience


Artyčoky sterilované 400 g
Česnek 2 stroužek
Chilli omáčka 30 ml
Cibule 1 ks
Kmín římský 3 g
Koriandr mletý 3 g
Okurka salátová 200 g
Olej sezamový 1 dl
Rak říční 1 kg
Solamyl - bramborový škrob 20 g
Voda pitná 40 ml
Vývar zeleninový 120 ml
Zázvor mletý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Raky rozmrazíme, po odlomení ocasu vydlabneme maso a nakrájíme na kousky. V míse smícháme maso s prolisovaným česnekem a cibulí nasekanými nadrobno, kořením a chilli omáčkou.
  2. Ve woku rozpálíme olej a směs opečeme za promíchávání 7 minut. Okapané konzervované artyčoky nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánev, zalijeme vývarem a 3 minuty povaříme. Škrobovou moučku smícháme s vodou dohladka a nalijeme k pokrmu, 2 minuty povaříme do zhoustnutí.
  3. Podáváme račí směs obloženou plátky okurky.