Raci s artyčoky
Ingredience
Artyčoky sterilované |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli omáčka |
30 ml |
Cibule |
1 ks |
Kmín římský |
3 g |
Koriandr mletý |
3 g |
Okurka salátová |
200 g |
Olej sezamový |
1 dl |
Rak říční |
1 kg |
Solamyl - bramborový škrob |
20 g |
Voda pitná |
40 ml |
Vývar zeleninový |
120 ml |
Zázvor mletý |
3 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Raky rozmrazíme, po odlomení ocasu vydlabneme maso a nakrájíme na kousky. V míse smícháme maso s prolisovaným česnekem a cibulí nasekanými nadrobno, kořením a chilli omáčkou.
- Ve woku rozpálíme olej a směs opečeme za promíchávání 7 minut. Okapané konzervované artyčoky nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánev, zalijeme vývarem a 3 minuty povaříme. Škrobovou moučku smícháme s vodou dohladka a nalijeme k pokrmu, 2 minuty povaříme do zhoustnutí.
- Podáváme račí směs obloženou plátky okurky.