Jablkový salát s ředkvičkami a koprem
Ingredience
Citronová šťáva |
3 ml |
Jablka |
2 ks |
Jogurt bílý |
250 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 špetka |
Ředkvička |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na malé kousky, které dáme do vhodné misky. Ihned je pokapeme citrónovou šťávou. Důkladně očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na stejné kousky jako jablka.
- Posypeme solí, pepřem, přidáme nasekaný kopr. Pomocí dvou vidliček promícháme.
- Do jogurtu dáme mletou papriku, dobře rozkvedláme a přimícháme do salátu.
- Všechny suroviny ještě jednou promícháme, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.