Jablkový salát s ředkvičkami a koprem

Ingredience


Citronová šťáva 3 ml
Jablka 2 ks
Jogurt bílý 250 g
Kopr čerstvý 20 g
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 špetka
Ředkvička 250 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na malé kousky, které dáme do vhodné misky. Ihned je pokapeme citrónovou šťávou. Důkladně očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na stejné kousky jako jablka.
  2. Posypeme solí, pepřem, přidáme nasekaný kopr. Pomocí dvou vidliček promícháme.
  3. Do jogurtu dáme mletou papriku, dobře rozkvedláme a přimícháme do salátu.
  4. Všechny suroviny ještě jednou promícháme, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.