Brukvový salát s jablky
Ingredience
Brukev řepka |
400 g |
Cibulka jarní |
20 g |
Citronová šťáva |
3 ml |
Jablka |
4 ks |
Jogurt bílý |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
10 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brukev dobře očistíme, oloupeme a vybereme lístečky ze středu, které necháme stranou k dalšímu použití. Brukev jemně nastrouháme, dáme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávu, aby se nezměnila původní barva brukve. Z omytých jablek odstraníme jadřince, také nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do misky s brukvi a promícháme.
- Příprava zálivky: pomerančovou šťávu dáme do vhodné nádoby, přidáme sůl, pepř. Přilijeme smetanu, jogurt a vše dobře prošleháme. Do zálivky vložíme nasekanou zelenou část jarní cibulky a promícháme.
- Do připraveného salátu přidáme drobně nakrájené listy z brukve, zalijeme zálivkou a vše dobře promícháme.
- Salát rozdělíme na talíře a podáváme.