Brukvový salát s jablky

Ingredience


Brukev řepka 400 g
Cibulka jarní 20 g
Citronová šťáva 3 ml
Jablka 4 ks
Jogurt bílý 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 10 ml
Smetana 12% (konzumní) 50 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brukev dobře očistíme, oloupeme a vybereme lístečky ze středu, které necháme stranou k dalšímu použití. Brukev jemně nastrouháme, dáme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávu, aby se nezměnila původní barva brukve. Z omytých jablek odstraníme jadřince, také nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do misky s brukvi a promícháme.
  2. Příprava zálivky: pomerančovou šťávu dáme do vhodné nádoby, přidáme sůl, pepř. Přilijeme smetanu, jogurt a vše dobře prošleháme. Do zálivky vložíme nasekanou zelenou část jarní cibulky a promícháme.
  3. Do připraveného salátu přidáme drobně nakrájené listy z brukve, zalijeme zálivkou a vše dobře promícháme.
  4. Salát rozdělíme na talíře a podáváme.