Teplý salát ze zelí a slaniny
Ingredience
Kopr čerstvý |
10 g |
Petržel - nať |
10 g |
Voda pitná |
5 l |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vlijeme vodu, osolíme špetkou solí a přivedeme k varu. Zelí očistíme od poškozených listu, rozpůlíme, odstraníme košťál a vložíme do vroucí vody. Povaříme 10-15 minut. Zelí vytáhneme z vody, necháme okapat, rozkrojíme na čtvrtky, které poklademe zvlášť na talíře.
- Příprava zálivky: Do suché pánvičky dáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájenou cibuli s česnekem a zpěníme dozlatova. Těsně před koncem smažení dochutíme zbylou solí, pepřem, nakonec mletou paprikou, zamícháme a ihned stáhneme ze sporáku.
- Na talířích připravené porce zelí posypeme nasekaným koprem a petrželovou natí. Každou porci přelijeme připravenou zálivkou a teplý salát podáváme.