Přírodní sekané řízky

Ingredience


Cibule 100 g
Hovězí maso přední 300 g
Hovězí vývar základní 700 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový květ 2 g
Pepř černý mletý 2 g
Strouhanka 50 g
Sůl 25 g
Tuk 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová plec 400 g
Žemle tuková 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí a vepřové maso jemně umeleme spolu s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce, strouhanku a vše dobře promícháme.
  2. Ze směsi tvarujeme asi 1cm silné řízky, vložíme je do pekáče vytřeného tukem, poprášíme je moukou a prudce je zapečeme v troubě. Řízky obrátíme, zastříkneme vývarem a pod poklicí dusíme cca 15 minut.
  3. Potom řízky vyjmeme, šťávu s výpekem zalijeme vývarem, povaříme a přecedíme na řízky, které ještě 15 minut ve šťávě dusíme.
  4. Před koncem dušení šťávu podle chuti přisolíme a zjemníme máslem.