Přírodní sekané řízky
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hovězí maso přední |
300 g |
Hovězí vývar základní |
700 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový květ |
2 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová plec |
400 g |
Žemle tuková |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí a vepřové maso jemně umeleme spolu s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce, strouhanku a vše dobře promícháme.
- Ze směsi tvarujeme asi 1cm silné řízky, vložíme je do pekáče vytřeného tukem, poprášíme je moukou a prudce je zapečeme v troubě. Řízky obrátíme, zastříkneme vývarem a pod poklicí dusíme cca 15 minut.
- Potom řízky vyjmeme, šťávu s výpekem zalijeme vývarem, povaříme a přecedíme na řízky, které ještě 15 minut ve šťávě dusíme.
- Před koncem dušení šťávu podle chuti přisolíme a zjemníme máslem.