Steak na cibuli

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 800 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Šalotka 12 ks
Sůl 2 špetka
Víno červené 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme šalotky, rozpůlíme je a pokrájíme na tenké plátky. Nasypeme do hrnce, zalijeme vínem a octem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří.
  2. V pánvi si rozpálíme olej a vložíme na něj roštěnky. Z obou stran je při vysoké teplotě opékáme 1 minutu, potom ztlumíme teplotu a opékáme 2-4 minuty z každé strany, podle toho, zda chceme, aby byly krvavé, středně propečené nebo hodně propečené. Osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu.
  3. Do pánve vložíme šalotku a přidáme nakrájené máslo, povaříme. Osolíme. Steaky servírujeme s omáčkou.