Steak na cibuli
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
800 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Šalotka |
12 ks |
Sůl |
2 špetka |
Víno červené |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme šalotky, rozpůlíme je a pokrájíme na tenké plátky. Nasypeme do hrnce, zalijeme vínem a octem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří.
- V pánvi si rozpálíme olej a vložíme na něj roštěnky. Z obou stran je při vysoké teplotě opékáme 1 minutu, potom ztlumíme teplotu a opékáme 2-4 minuty z každé strany, podle toho, zda chceme, aby byly krvavé, středně propečené nebo hodně propečené. Osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu.
- Do pánve vložíme šalotku a přidáme nakrájené máslo, povaříme. Osolíme. Steaky servírujeme s omáčkou.