Steak opékaný s houbami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 kg |
Martell cognac |
4 cl |
Morek |
50 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Shiitake houby |
400 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Houby shiitake omyjeme a pokrájíme na plátky.
- Osolíme a opepříme steaky. Na pánev vlijeme olej a opečeme steaky z každé strany 2 minuty. Pak snížíme teplotu a dopékáme ještě 6-8 minut z každé strany.
- Morek nakrájíme na kousky. V další pánvi si morek rozehřejeme a vložíme na něj cibuli a nakrájené houby. Opepříme a osolíme.
- Slijeme tuk ze steaků a do výpeku dáme houby s cibulí, horčici a přidáme koňak se smetanou. Povaříme, vmícháme nasekanou petrželku a přelijeme steaky hotovou omáčkou.