Steak opékaný s houbami

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka vys. peč. 1 kg
Martell cognac 4 cl
Morek 50 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 50 g
Shiitake houby 400 g
Smetana 16% (pochoutková) 100 ml
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Houby shiitake omyjeme a pokrájíme na plátky.
  2. Osolíme a opepříme steaky. Na pánev vlijeme olej a opečeme steaky z každé strany 2 minuty. Pak snížíme teplotu a dopékáme ještě 6-8 minut z každé strany.
  3. Morek nakrájíme na kousky. V další pánvi si morek rozehřejeme a vložíme na něj cibuli a nakrájené houby. Opepříme a osolíme.
  4. Slijeme tuk ze steaků a do výpeku dáme houby s cibulí, horčici a přidáme koňak se smetanou. Povaříme, vmícháme nasekanou petrželku a přelijeme steaky hotovou omáčkou.