Roštěná po vídeňsku

Ingredience


Cibule 5 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 750 g
Máslo čerstvé 80 g
Masový vývar 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej z pšeničných klíčků 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Sůl 4 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme cibule a jednu z nich nakrájíme na kostičky, zbylé na kolečka.
  2. Roštěnky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
  3. V pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme kolečka cibule.
  4. Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej a z každé strany na něm 2 minuty zprudka opékáme roštěnky. Vyndáme je a zabalíme do alobalu.
  5. Do pánve, kde bylo maso, vložíme kostičky cibule, zaprášíme je moukou a opečeme dozlatova. Zalijeme je vývarem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Osolíme a opepříme.
  6. Z druhé pánve vyndáme kolečka cibule. Necháme je na papírové utěrce okapat.
  7. Roštěnky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a obložíme dozlatova osmaženou cibulí.