Roštěná po vídeňsku
Ingredience
Cibule |
5 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
750 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Masový vývar |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej z pšeničných klíčků |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Sůl |
4 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme cibule a jednu z nich nakrájíme na kostičky, zbylé na kolečka.
- Roštěnky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
- V pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme kolečka cibule.
- Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej a z každé strany na něm 2 minuty zprudka opékáme roštěnky. Vyndáme je a zabalíme do alobalu.
- Do pánve, kde bylo maso, vložíme kostičky cibule, zaprášíme je moukou a opečeme dozlatova. Zalijeme je vývarem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Osolíme a opepříme.
- Z druhé pánve vyndáme kolečka cibule. Necháme je na papírové utěrce okapat.
- Roštěnky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a obložíme dozlatova osmaženou cibulí.