Telecí řízek připravovaný po milánsku

Ingredience


Bazalka 50 g
Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Masový vývar 125 ml
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 800 g
Špagety 300 g
Strouhanka 60 g
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Telecí kotlety 600 g
Tymián čerstvý 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Nadrobno nasekáme česnek. Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na rozpáleném oleji v pánvi. Přidáme k nim spařená a pokrájená rajčata a nadrobno nasekaný tymián. Zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud směs nezhoustne.
  2. Paličkou na maso naklepeme řízky, osolíme je a opepříme.
  3. Polovinu nastrouhaného parmezánu smícháme se strouhankou.
  4. Obalíme řízky v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi parmezánu a strouhanky. Mírně trojobal přitiskneme k masu.
  5. 3 litry vody přivedeme k varu a uvaříme v nich podle návodu na obalu špagety.
  6. Na dvou pánvích rozehřejeme máslo a olej. Řízky smažíme na střední teplotě z každé strany 3 minuty.
  7. Slijeme špagety a necháme je okapat na sítu. Pak je rozdělíme do 4 talířů, přidáme řízky a trochu rajčatové omáčky. Zdobíme bazalkou. Zbytkem nastrouhaného parmezánu si každý strávník posype špagety podle chuti.