Slepičí drůbky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Muškátový květ |
0.5 kávová lžička |
Rýže dušená |
300 g |
Slepičí drůbky |
750 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- K přípravě potřebujeme 6 ks křídel, 4 žaludky, 4 srdce a 2 krky. Drůbky dobře opereme, v hrnci je zalijeme 1,5 l vařící vody, osolíme, přidáme celou neoloupanou cibuli a muškátový květ. Uvaříme doměkka. Uvařené drůbky scedíme, křídla, krky a srdce přepůlíme, žaludky rozčtvrtíme a uchováme v teple.
- Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z vařících se drůbků, vyšleháme na řídkou omáčku, kterou svaříme na polovinu. Hotovou omáčku zjemníme šlehačkou a podle chuti přisolíme.
- Uvařené drůbky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s dušenou rýží.