Slepičí drůbky

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 50 g
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Rýže dušená 300 g
Slepičí drůbky 750 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. K přípravě potřebujeme 6 ks křídel, 4 žaludky, 4 srdce a 2 krky. Drůbky dobře opereme, v hrnci je zalijeme 1,5 l vařící vody, osolíme, přidáme celou neoloupanou cibuli a muškátový květ. Uvaříme doměkka. Uvařené drůbky scedíme, křídla, krky a srdce přepůlíme, žaludky rozčtvrtíme a uchováme v teple.
  2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z vařících se drůbků, vyšleháme na řídkou omáčku, kterou svaříme na polovinu. Hotovou omáčku zjemníme šlehačkou a podle chuti přisolíme.
  3. Uvařené drůbky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s dušenou rýží.