Smažené vepřové řízky s fenyklem

Ingredience


Fenykl obecný 10 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 50 g
Sůl 2 kávová lžička
Vepřové kotlety 600 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a 20 g másla. Opékáme řízky při střední teplotě. Vyndáme je z pánve a zabalíme je do alobalu.
  2. Slijeme z pánve tuk a přidáme na ni fenykl - nejlépe čerstvá semínka. Zalijeme bílým vínem, kterým rozředíme připečeniny. Vaříme, dokud nezhoustne a zahustíme 30 g másla.
  3. Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.