Smažené vepřové řízky s fenyklem
Ingredience
Fenykl obecný |
10 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
50 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
600 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a 20 g másla. Opékáme řízky při střední teplotě. Vyndáme je z pánve a zabalíme je do alobalu.
- Slijeme z pánve tuk a přidáme na ni fenykl - nejlépe čerstvá semínka. Zalijeme bílým vínem, kterým rozředíme připečeniny. Vaříme, dokud nezhoustne a zahustíme 30 g másla.
- Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.