Kuře Marengo s krevetami

Kuře Marengo s krevetami - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Krevety tygří - loupané 250 g
Kuře 1500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Šalotka 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Víno bílé 300 ml
Vývar drůbeží 150 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme osolené, naporcované kuře a 10-12 minut po obou stranách opékáme. Opečené maso vyjmeme. Do pánve přidáme očištěné šalotky a zprudka je smažíme 8 minut. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  2. Ze šťávy v pánvi sebereme kromě jedné lžíce všechen tuk, přisypeme mouku a zlehka ji opékáme 3-5 minut. Postupně přilijeme vývar a víno, promícháme a povaříme. Přidáme rajčata, očištěné, na 1/4 nakrájené žampiony, rajčatový protlak, rozetřený česnek, snítku petrželky, snítku tymiánu a podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Do pánve vrátíme šalotky a kuře a pod pokličkou dusíme 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180°C.
  4. K téměř měkkému kuřeti přimícháme očištěné krevety a pokrm dusíme ještě 10 minut.
  5. Při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.