Okurky plněné tuňákovou náplní

Ingredience


Jogurt bílý 200 g
Kečup 1 polévková lžíce
Okurka salátová 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Kari koření 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuňák v oleji 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané okurky po délce rozkrojíme na půlky. Pomocí lžíce vydlabeme jadřince a půlky nakrájíme na 8-10 cm dlouhé kousky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní kousky okurek a povaříme 10 minut. Měkké okurky vybereme z vody, necháme okapat a vychladnout.
  2. Příprava náplně: Tuňáka z konzervy přeložíme do vhodné misky. Přidáme na kousky nakrájené máslo, na malé kostky nakrájenou zelenou papriku. Vše dobře prošleháme. Náplň ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, kari kořením a ještě jednou promícháme.
  3. Vychladlé a okapané okurky poklademe podle porcí na jednotlivé talíře. Lžicí položíme na každý kousek náplň. Na povrch náplně dáme jogurt smíchaný s kečupem.