Okurky plněné tuňákovou náplní
Ingredience
Jogurt bílý |
200 g |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák v oleji |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané okurky po délce rozkrojíme na půlky. Pomocí lžíce vydlabeme jadřince a půlky nakrájíme na 8-10 cm dlouhé kousky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní kousky okurek a povaříme 10 minut. Měkké okurky vybereme z vody, necháme okapat a vychladnout.
- Příprava náplně: Tuňáka z konzervy přeložíme do vhodné misky. Přidáme na kousky nakrájené máslo, na malé kostky nakrájenou zelenou papriku. Vše dobře prošleháme. Náplň ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, kari kořením a ještě jednou promícháme.
- Vychladlé a okapané okurky poklademe podle porcí na jednotlivé talíře. Lžicí položíme na každý kousek náplň. Na povrch náplně dáme jogurt smíchaný s kečupem.