Pečená vepřová panenka
Ingredience
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
130 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
800 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné panenky osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme maso a opékáme je po obou stranách asi 10 minut. Opečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Vypečenou šťávu povaříme s vínem, rajčatovým protlakem, vývarem a smetanou. Nakonec omáčku okořeníme majoránkou, tymiánem a podle chuti osolíme a opepříme.
- Panenku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme.