Pečená vepřová panenka

Pečená vepřová panenka - obrázek

Ingredience


Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 130 ml
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vepřová panenka 800 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné panenky osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme maso a opékáme je po obou stranách asi 10 minut. Opečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
  3. Vypečenou šťávu povaříme s vínem, rajčatovým protlakem, vývarem a smetanou. Nakonec omáčku okořeníme majoránkou, tymiánem a podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Panenku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme.