Pórek , jako chřest
Ingredience
Pórek |
8 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
Cibulka jarní |
10 g |
Ocet kvasný lihový |
30 ml |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Důkladně očištěný pórek omyjeme, nakrájíme podle velikosti hrnce, ve kterém budeme pórek vařit. Kuchyňskou nití svážeme dohromady, aby se nerozpadl. Vložíme do hrnce s osolenou vodou, kde povaříme 10-12 minut doměkka. Měkký pórek vybereme z vody, v cedníku necháme dobře okapat a vychladnout.
- Příprava omáčky: Jarní cibulku, zelenou a spodní část, spolu s petrželovou natí drobně nasekáme a vložíme do misky. Přilijeme olej, ocet, podle vlastní chutě sůl, pepř. Všechny suroviny prošleháme na hustou omáčku, kterou ihned vložíme do lednice odležet.
- Okapané a vychladlé kousky pórku naaranžujeme na talířky, omáčku přidáme zvlášť v malé mističce.