Pórek , jako chřest

Ingredience


Pórek 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 4 l
Cibulka jarní 10 g
Ocet kvasný lihový 30 ml
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Důkladně očištěný pórek omyjeme, nakrájíme podle velikosti hrnce, ve kterém budeme pórek vařit. Kuchyňskou nití svážeme dohromady, aby se nerozpadl. Vložíme do hrnce s osolenou vodou, kde povaříme 10-12 minut doměkka. Měkký pórek vybereme z vody, v cedníku necháme dobře okapat a vychladnout.
  2. Příprava omáčky: Jarní cibulku, zelenou a spodní část, spolu s petrželovou natí drobně nasekáme a vložíme do misky. Přilijeme olej, ocet, podle vlastní chutě sůl, pepř. Všechny suroviny prošleháme na hustou omáčku, kterou ihned vložíme do lednice odležet.
  3. Okapané a vychladlé kousky pórku naaranžujeme na talířky, omáčku přidáme zvlášť v malé mističce.