Fazole z francouzské kuchyně

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 3 ml
Fazolové lusky zelené 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 200 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolové lusky očistíme, opláchneme pod studenou, tekoucí vodou a necháme okapat. Rajčata spaříme 1 litrem vroucí vody, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle.
  2. Do hrnce dáme na malé kousky nakrájenou slaninu, osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájený česnek, připravenou mrkev, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme, přisypeme okapané fazolové lusky. Zalijeme zbylou vodou a pod poklicí, na mírném ohni, za občasného promíchání vaříme doměkka. Když se vyvaří voda a zůstane šťáva, můžeme stáhnout ze sporáku.
  3. Hotové fazole necháme pod poklici 5-10 minut odpočinout. Potom je rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme citrónovou šťávou a jídlo podáváme.