Kukuřičné listy plněné mletým masem s kukuřicí
Ingredience
Bazalka |
8 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli omáčka |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí maso mleté |
200 g |
Kmín mletý |
1 špetka |
Kukuřice |
2 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Protlak rajčatový |
100 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g |
Sůl |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
150 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme vepřové a hovězí mleté maso, přidáme najemno nasekanou cibulku, vejce, mletý kmín, protlak, nakrájenou bazalku a důkladně propracujeme.
- Použijeme kukuřici se zabarvenými a nepotrhanými listy. Oddělíme je od klasů a omyjeme ve vodě a necháme cca 30 minut namáčet. Poté listy stočíme do kornoutů a konce přehneme dovnitř. Masovou směsí kornouty opatrně naplníme a přemístíme do mírně vymaštěné pánve. Vložíme do trouby předehřáté na max. 185 °C a pečeme 8-10 minut. Kukuřičné klasy povaříme ve vodě se špetkou soli, cukru a máslem cca 15 minut. Po vyjmutí pokrájíme na špalíčky vysoké cca 3-4 cm. Těsně před podáváním krátce prohřejeme v použité vodě.
- Na rajčatovou omáčku nasekáme konzervované tomaty, smícháme s nastrouhaným česnekem, chilli omáčkou a špetkou soli.
- Kukuřičná kolečka rozdělíme na talíře a na ně položíme masové kornoutky. Doplníme omáčkou a ihned podáváme.