Kukuřičné listy plněné mletým masem s kukuřicí

Ingredience


Bazalka 8 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli omáčka 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hovězí maso mleté 200 g
Kmín mletý 1 špetka
Kukuřice 2 ks
Máslo čerstvé 80 g
Protlak rajčatový 100 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 100 g
Sůl 20 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 150 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme vepřové a hovězí mleté maso, přidáme najemno nasekanou cibulku, vejce, mletý kmín, protlak, nakrájenou bazalku a důkladně propracujeme.
  2. Použijeme kukuřici se zabarvenými a nepotrhanými listy. Oddělíme je od klasů a omyjeme ve vodě a necháme cca 30 minut namáčet. Poté listy stočíme do kornoutů a konce přehneme dovnitř. Masovou směsí kornouty opatrně naplníme a přemístíme do mírně vymaštěné pánve. Vložíme do trouby předehřáté na max. 185 °C a pečeme 8-10 minut. Kukuřičné klasy povaříme ve vodě se špetkou soli, cukru a máslem cca 15 minut. Po vyjmutí pokrájíme na špalíčky vysoké cca 3-4 cm. Těsně před podáváním krátce prohřejeme v použité vodě.
  3. Na rajčatovou omáčku nasekáme konzervované tomaty, smícháme s nastrouhaným česnekem, chilli omáčkou a špetkou soli.
  4. Kukuřičná kolečka rozdělíme na talíře a na ně položíme masové kornoutky. Doplníme omáčkou a ihned podáváme.