Italské špagety

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Sýr Parmezán 200 g
Česnek 3 stroužek
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 1 kg
Sůl 2 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Těstoviny Spaghettini 450 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme česnek a drobně ho pokrájíme, rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, poté je v sítu promyjeme pod studenou vodou, oloupeme je a nakrájíme na osminky. V pánvi na rozpáleném oleji si orestujeme česnek (1-2 minuty),přidáme rajčata, ochutíme je solí, pepřem a cukrem. Promícháme a pod pokličkou je dusíme 10-15 minut.
  2. Občas rajčata promícháme, dusíme tak dlouho, až se z nich odpaří voda a rajčata zhoustnou, podle chuti dosolíme.
  3. Ve velkém hrni si přivedeme k varu asi 2,5-3 litry vody se solí. Italské špagety uvaříme podle návodu na skus. Scedíme je a smícháme s omáčkou.
  4. Na talíři je posypeme nastrouhaným kvalitním sýrem, ozdobíme několika lístky bazalky a podáváme.