Italské špagety
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
200 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Těstoviny Spaghettini |
450 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme česnek a drobně ho pokrájíme, rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, poté je v sítu promyjeme pod studenou vodou, oloupeme je a nakrájíme na osminky. V pánvi na rozpáleném oleji si orestujeme česnek (1-2 minuty),přidáme rajčata, ochutíme je solí, pepřem a cukrem. Promícháme a pod pokličkou je dusíme 10-15 minut.
- Občas rajčata promícháme, dusíme tak dlouho, až se z nich odpaří voda a rajčata zhoustnou, podle chuti dosolíme.
- Ve velkém hrni si přivedeme k varu asi 2,5-3 litry vody se solí. Italské špagety uvaříme podle návodu na skus. Scedíme je a smícháme s omáčkou.
- Na talíři je posypeme nastrouhaným kvalitním sýrem, ozdobíme několika lístky bazalky a podáváme.