Cheesecake

Cheesecake  - obrázek

Ingredience


Citrony 3 ks
Cukr třtinový 200 g
Smetana 16% (pochoutková) 220 g
Sýr Lučina - termizovaný 650 g
Vejce slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 100 g
Rum 1 polévková lžíce
Sušenky BeBe světlé jemné 220 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Cukr krupice 100 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si náplň: do mísy dáme žervé sýr (Lučinu), lahůdkovou zakysanou smetanu, třtinový cukr, vejce a jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 3 chemicky neošetřovaných citrónů, které jsme si omyli a osušili.
  2. Směs důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem.
  3. Připravíme si těsto: máslové sušenky rozdrobíme do mísy a přidáme k nim změklé máslo a rum. Vše důkladně propracujeme. Dortovou formu vytřeme máslem a připravené sušenkové těsto postupně přimačkáváme ke dnu tak, že vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Formu s těstem dáme na 30 minut do chladničky.
  4. Na vychladlé těsto naneseme krém a dort dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut (troubu neotvíráme), poté snížíme teplotu na 130°C a pomalu pečeme asi 30-35 minut.
  5. Upečený dort necháme vychladnout minimálně 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky na tuhý sníh, přisypeme jemný krupicový cukr, promícháme a sníh dáme na povrch dortu a uhladíme. Dort dopečeme v předehřáté troubě na 220°C jen 5 minut. Troubu vypneme a dort necháme v troubě vychladnout asi 1 hodinu. Takto vychladlý dort dáme na několik hodin do chladničky. Podáváme ho nakrájený na trojúhelníky.