Kachní prsa v ostružinové omáčce

Ingredience


Badyán 1 ks
Kachní prsa 800 g
Koření pěti vůní 0.5 kávová lžička
Likér Galliano 5 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Ostružiny 300 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 100 ml
Skořice celá 10 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme, okořeníme směsí koření pěti vůní a na pánvi restujeme z obou stran dozlatova. Poté maso přeložíme do pekáče a držíme na teple.
  2. V rendlíku svaříme víno s likérem, badyánem, skořicí a pomerančovou kůrou. Ke svařené směsi přidáme ostružiny, polovinu pomerančové šťávy a na mírném plameni vaříme asi 4 minuty. Poté omáčku přecedíme (ostružiny dáme stranou). Ve zbylé šťávě rozmícháme škrob, vlijeme do ostružinové omáčky a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do hotové omáčky vrátíme ostružiny, prohřejeme a podáváme s masem nakrájeným na plátky.