Kachní prsa v ostružinové omáčce
Ingredience
Badyán |
1 ks |
Kachní prsa |
800 g |
Koření pěti vůní |
0.5 kávová lžička |
Likér Galliano |
5 polévková lžíce |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Ostružiny |
300 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
100 ml |
Skořice celá |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme, okořeníme směsí koření pěti vůní a na pánvi restujeme z obou stran dozlatova. Poté maso přeložíme do pekáče a držíme na teple.
- V rendlíku svaříme víno s likérem, badyánem, skořicí a pomerančovou kůrou. Ke svařené směsi přidáme ostružiny, polovinu pomerančové šťávy a na mírném plameni vaříme asi 4 minuty. Poté omáčku přecedíme (ostružiny dáme stranou). Ve zbylé šťávě rozmícháme škrob, vlijeme do ostružinové omáčky a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do hotové omáčky vrátíme ostružiny, prohřejeme a podáváme s masem nakrájeným na plátky.