Nudle s kuřecími játry
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
60 g |
Játra kuřecí |
500 g |
Máslo čerstvé |
35 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno portské |
160 ml |
Nudle široké |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme nudle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
- V mezičase na pánvi na oleji smažíme drobně pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme očištěná a nakrájená játra. Když jsou játra usmažená, přilijeme víno a zprudka dusíme, až vývar zredukujeme na polovinu. Nakonec přidáme máslo, sůl, pepř a promícháme.
- Směs v míse smícháme s těstovinami, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a šalvějí a podáváme.