Nudle s kuřecími játry

Nudle s kuřecími játry - obrázek

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 60 g
Játra kuřecí 500 g
Máslo čerstvé 35 g
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno portské 160 ml
Nudle široké 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme nudle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
  2. V mezičase na pánvi na oleji smažíme drobně pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme očištěná a nakrájená játra. Když jsou játra usmažená, přilijeme víno a zprudka dusíme, až vývar zredukujeme na polovinu. Nakonec přidáme máslo, sůl, pepř a promícháme.
  3. Směs v míse smícháme s těstovinami, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a šalvějí a podáváme.