Linguine s krůtími prsy
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Cuketa |
200 g |
Krůtí prsa |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rukola |
50 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Linguine |
300 g |
Tymián čerstvý |
50 g |
Víno bílé |
200 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přebereme rukolu, opláchneme a důkladně vytřepeme. Krůtí prsa opláchneme, dáme okapat, plátky nakrájíme na tenčí nudličky a lehce opepříme. Lehce opláchneme tymián, otřepeme a otrháme lístky od stonků.
- Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme cukety a nakrájíme na kostky o průměru cca 1 cm. Z omytého citronu, nejlépe v bio kvalitě, nastrouháme kůru a z poloviny vymačkáme šťávu.
- Na větší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, maso a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Poté zalijeme krůtí směs bílým vínem, povaříme spolu 5 minut a poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru a lístky čerstvého tymiánu.
- Přivedeme ve velkém hrnci k varu 4 litry osolené vody s kapkou olivového oleje a přidáme těstoviny, které vaříme na skus dle návodu na obalu. Z hrnce, ve kterém se vaří linguine, odebereme 100 ml vody a smícháme s vymačkanou citronovou šťávou (dle chutí 1-2 polévkové lžíce). Přidáme do hotové krůtí směsi, osolíme a smícháme s těstovinami. Podáváme na předem nahřátých talířích, případně přidáme pepř a sůl a navrch ozdobíme rukolou.