Linguine s krůtími prsy

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Citrony 1 ks
Cuketa 200 g
Krůtí prsa 400 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Rukola 50 g
Sůl 5 g
Těstoviny Linguine 300 g
Tymián čerstvý 50 g
Víno bílé 200 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebereme rukolu, opláchneme a důkladně vytřepeme. Krůtí prsa opláchneme, dáme okapat, plátky nakrájíme na tenčí nudličky a lehce opepříme. Lehce opláchneme tymián, otřepeme a otrháme lístky od stonků.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme cukety a nakrájíme na kostky o průměru cca 1 cm. Z omytého citronu, nejlépe v bio kvalitě, nastrouháme kůru a z poloviny vymačkáme šťávu.
  3. Na větší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, maso a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Poté zalijeme krůtí směs bílým vínem, povaříme spolu 5 minut a poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru a lístky čerstvého tymiánu.
  4. Přivedeme ve velkém hrnci k varu 4 litry osolené vody s kapkou olivového oleje a přidáme těstoviny, které vaříme na skus dle návodu na obalu. Z hrnce, ve kterém se vaří linguine, odebereme 100 ml vody a smícháme s vymačkanou citronovou šťávou (dle chutí 1-2 polévkové lžíce). Přidáme do hotové krůtí směsi, osolíme a smícháme s těstovinami. Podáváme na předem nahřátých talířích, případně přidáme pepř a sůl a navrch ozdobíme rukolou.