Palačinkový předkrm s hovězím masem
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko polotučné |
2.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Olej slunečnicový |
70 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Hovězí maso vařené |
500 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Voda pitná |
3.5 l |
Vývar z hovězích kostí |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejdříve připravíme těsto na palačinky: Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem. Rozklepneme vejce, přilijeme 30 ml oleje, mléko. Dochutíme solí a těsto důkladně promícháme, aby nezůstali hrudky.
- Zbylý olej použijeme na potírání pánvičky na pečení palačinek. Do pánvičky dáme lžičku oleje, dobře rozpálíme. Naběračkou nalijeme připravené těsto, které opečeme z jedné strany, po otočení dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebování těsta.
- Příprava náplní: Cibuli oloupeme, nakrájíme a v kastrůlku s 1 l vody uvaříme doměkka. Potom ji scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na menší kousky. Cibuli spolu s vařeným masem a česnekem na mlýnku na maso pomeleme. Ve vhodném hrnci rozehřejeme máslo, vložíme pomleté maso, cibuli, česnek a chvilku smažíme. Posypeme mletou paprikou a zalijeme teplým hovězím vývarem. Suroviny přivedeme k varu, dochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
- Na dno vysokého hrnce položíme palačinku, potřeme jí masovou náplní, opět dáme palačinku, náplň. Tento postup skládání opakujeme do spotřebování směsi a palačinek. Ukončíme palačinkou. Hrnec s palačinkami přiklopíme, položíme do většího hrnce s vodou a ve vodní lázní necháme 35 minut.
- Palačinkový předkrm vyklopíme z hrnce, posypeme jemně nastrouhaným sýrem, necháme chvilku odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talířky a podáváme.