Tagliatelle se žampiony a sýrem

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Tagliatelle 450 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 900 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a dáme zpět do hrnce.
  2. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  3. V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a 2 až 3 minuty na něm necháme opékat plátky žampiónů. Potom přilijeme 1,5 dl smetany, promícháme, přivedeme k varu a vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme.
  4. Těstoviny v hrnci přelijeme omáčkou s houbami, hrnec vrátíme zpět na oheň a přilijeme do něj zbývající smetanu. Přidáme nastrouhaný sýr, vše dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a prohřejeme.
  5. Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.