Tagliatelle se žampiony a sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tagliatelle |
450 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
900 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a dáme zpět do hrnce.
- Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a 2 až 3 minuty na něm necháme opékat plátky žampiónů. Potom přilijeme 1,5 dl smetany, promícháme, přivedeme k varu a vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme.
- Těstoviny v hrnci přelijeme omáčkou s houbami, hrnec vrátíme zpět na oheň a přilijeme do něj zbývající smetanu. Přidáme nastrouhaný sýr, vše dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a prohřejeme.
- Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.