Vepřové chuťovky

Ingredience


Olej slunečnicový 1 dl
Omáčka Ponzo 2 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 2 plátek
Bazalka 1 polévková lžíce
Ředkvička 70 g
Wasabi pasta 1 kávová lžička
Zázvor mletý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové plátky trochu naklepeme, osolíme a opepříme. Do větší pánve nalijeme olej, a když je rozpálen, vložíme do něj plátky masa, které smažíme asi 6 minut, dokud nejsou po obou stranách dozlatova. Po vyjmutí je vložíme do studené vody, tak aby maso zůstalo syrovější.
  2. Vepřové plátky nakrájíme ještě na tenčí plátky. V misce smícháme nastrouhané ředkvičky, zázvor, bazalku a pastu wasabi. Do další menší misky si připravíme ponzu, ve které maso namáčíme a doplňujeme smíchanou směsí.