Vepřové chuťovky
Ingredience
Olej slunečnicový |
1 dl |
Omáčka Ponzo |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
2 plátek |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Ředkvička |
70 g |
Wasabi pasta |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové plátky trochu naklepeme, osolíme a opepříme. Do větší pánve nalijeme olej, a když je rozpálen, vložíme do něj plátky masa, které smažíme asi 6 minut, dokud nejsou po obou stranách dozlatova. Po vyjmutí je vložíme do studené vody, tak aby maso zůstalo syrovější.
- Vepřové plátky nakrájíme ještě na tenčí plátky. V misce smícháme nastrouhané ředkvičky, zázvor, bazalku a pastu wasabi. Do další menší misky si připravíme ponzu, ve které maso namáčíme a doplňujeme smíchanou směsí.