Marinované krůtí kousky

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Krůtí prsa 1 kg
Limetka 6 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 dl
Omáčka sojová - Tamari 60 ml
Víno rýžové japonské - Mirin 60 ml
Víno Saké 1 polévková lžíce
Zázvor mletý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky o straně 4cm. Do střední mísy si připravíme směs ze sójové omáčky, mirinu, saké, zázvoru a česneku. Do směsi vložíme krůtí maso a pořádně promícháme. Necháme asi 1 hodinu marinovat.
  2. Poté maso vyndáme a obalíme v hladké mouce. Do pánve nalijeme olej, vhodíme obalené kousky, které smažíme po všech stranách asi 7 minut.
  3. Kousky potom necháme odkapat na ubrousku. Můžeme podávat s kousky limetky.