Marinované krůtí kousky
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Krůtí prsa |
1 kg |
Limetka |
6 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 dl |
Omáčka sojová - Tamari |
60 ml |
Víno rýžové japonské - Mirin |
60 ml |
Víno Saké |
1 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Krůtí maso nakrájíme na kostky o straně 4cm. Do střední mísy si připravíme směs ze sójové omáčky, mirinu, saké, zázvoru a česneku. Do směsi vložíme krůtí maso a pořádně promícháme. Necháme asi 1 hodinu marinovat.
- Poté maso vyndáme a obalíme v hladké mouce. Do pánve nalijeme olej, vhodíme obalené kousky, které smažíme po všech stranách asi 7 minut.
- Kousky potom necháme odkapat na ubrousku. Můžeme podávat s kousky limetky.