Grilované tofu
Ingredience
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pasta shiro miso |
100 g |
Rybí vločky |
1 polévková lžíce |
Sýr sójový - Tofu |
700 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno rýžové japonské - Mirin |
2 kávová lžička |
Gomasio |
1 špetka |
Řasa Nori |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sýr tofu položíme do utěrky, zabalíme a zatížíme talíři, tak aby vytekla přebytečná voda. Takto necháme sýr odležet asi 1 hodinu.
- Mezitim si v misce smícháme směs z misa, žloutku, vloček, mirinu, cukru a vyšleháme.
- Tofu rozdělíme na 6 kousků, které položíme na plech a navrchu pomažeme olejem, dáme do trouby asi na 4 minuty. Grilujeme po obou stranách.
- Poté tofu vyndáme a z jedné strany potřeme připravenou směsí z misa a zase vložíme do trouby, potřenou stranou nahoru. Takto grilujeme ještě asi 10 minut dozlatova. Tofu podáváme s řasou nori, nasekanou šalotkou nebo gomou.