Grilované tofu

Ingredience


Cukr moučkový 2 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pasta shiro miso 100 g
Rybí vločky 1 polévková lžíce
Sýr sójový - Tofu 700 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno rýžové japonské - Mirin 2 kávová lžička
Gomasio 1 špetka
Řasa Nori 1 špetka
Šalotka 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr tofu položíme do utěrky, zabalíme a zatížíme talíři, tak aby vytekla přebytečná voda. Takto necháme sýr odležet asi 1 hodinu.
  2. Mezitim si v misce smícháme směs z misa, žloutku, vloček, mirinu, cukru a vyšleháme.
  3. Tofu rozdělíme na 6 kousků, které položíme na plech a navrchu pomažeme olejem, dáme do trouby asi na 4 minuty. Grilujeme po obou stranách.
  4. Poté tofu vyndáme a z jedné strany potřeme připravenou směsí z misa a zase vložíme do trouby, potřenou stranou nahoru. Takto grilujeme ještě asi 10 minut dozlatova. Tofu podáváme s řasou nori, nasekanou šalotkou nebo gomou.