Telecí nudličky podávané po curyšsku

Ingredience


Máslo čerstvé 40 g
Masový vývar 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej z pšeničných klíčků 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 50 g
Šalotka 4 ks
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 2 špetka
Telecí kotlety 600 g
Víno bílé 125 ml
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené telecí kotlety nakrájíme na cca 1 centimetr široké nudličky, které osolíme a opepříme.
  2. Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky.
  3. Oloupeme šalotku a pokrájíme ji na drobné kostičky.
  4. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a dvě třetiny másla. Vhodíme na něj masové nudličky, promícháme a zprudka opečeme 4 minuty. Potom je opečené vyjmeme z pánve.
  5. Vložíme do pánve zbytek másla a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme žampiony, které opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme k masovým nudličkám.
  6. Slijeme z pánve tuk a bílým vínem rozředíme připečeniny. Povaříme, přilijeme masový vývar, zahustíme moukou a vlijeme smetanu. Vmícháme žampiony s masem a chvílí prohřejeme. Maso v omáčce už se nesmí vařit, aby neztuhlo.
  7. Nakonec nasekáme nadrobno petrželku a pokrm jí před podáváním posypeme.