Telecí nudličky podávané po curyšsku
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Masový vývar |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej z pšeničných klíčků |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Šalotka |
4 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Sůl |
2 špetka |
Telecí kotlety |
600 g |
Víno bílé |
125 ml |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené telecí kotlety nakrájíme na cca 1 centimetr široké nudličky, které osolíme a opepříme.
- Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky.
- Oloupeme šalotku a pokrájíme ji na drobné kostičky.
- V hlubší pánvi rozehřejeme olej a dvě třetiny másla. Vhodíme na něj masové nudličky, promícháme a zprudka opečeme 4 minuty. Potom je opečené vyjmeme z pánve.
- Vložíme do pánve zbytek másla a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme žampiony, které opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme k masovým nudličkám.
- Slijeme z pánve tuk a bílým vínem rozředíme připečeniny. Povaříme, přilijeme masový vývar, zahustíme moukou a vlijeme smetanu. Vmícháme žampiony s masem a chvílí prohřejeme. Maso v omáčce už se nesmí vařit, aby neztuhlo.
- Nakonec nasekáme nadrobno petrželku a pokrm jí před podáváním posypeme.